Volwassenen

Volwassenen en ‘Je brein de baas’

‘Je brein de baas’ is een unieke behandelmethode waarmee ik je heel goed kan helpen bij stress, angsten, rouwverwerking, burn-out, PTSS of depressie.

Methode ‘Je brein de baas’ ont-stresst je onderbewustzijn!

En dat geeft gelijk aan waarin deze methode anders is dan de reguliere behandelingen. Ons emotioneel brein zit in het onderbewustzijn. Reguliere methoden werken voornamelijk op het bewustzijn door middel van psychotherapie en gedragstherapie. Dat werkt vaak wel enigszins, maar het is veel effectiever als je die hersendelen kunt benaderen waar de emoties daadwerkelijk zitten.

Ik zie regelmatig kleine en grotere wondertjes gebeuren die je niet snel terug zult vinden bij psychotherapie of gedragstherapie.

Zeg ik hierbij dat deze trainingen niet goed zijn? Hier antwoord ik op met een vette NEE. Trainingen en psychologische hulp zijn uiterst waardevol. Zij bieden de handvatten of trainingen waar je verder mee kunt. Het verschil met mijn behandelmethode zit erin dat ik hersendelen kan benaderen, waardoor je blokkades die op onderbewust niveau zitten kunt behandelen. Hierdoor zie ik regelmatig gebeuren dat angsten verdwijnen als sneeuw voor de zon, dat iemand zonder volledig te blokkeren deel kan nemen aan een examen, dat een sociale fobie verdwijnt of dat iemand grote stappen maakt binnen de rouwverwerking.

Kortom, ik kan de weg vrij maken zodat je het leven weer makkelijker aan kunt. Maar ik ben geen therapeut in de zin dat ik met je train in leer- of spreekvaardigheden en ik ben ook zeker geen psycholoog.

Hoe werkt dat dan?

De manier waarop ik behandel en de resultaten die ik daarmee boek zijn moeilijk te bevatten. Datgene wat je feitelijk ziet en wat de resultaten zijn gaan ook mij nog vaak de pet te boven. Als je behandeld wordt dan zie je dat ik mijn vinhandmodegers op een bepaalde manier op verschillende manieren ‘vouw’ (mudra’s). Dat ik je op verschillende plekken (acupressuurpunten) op je lichaam aanraak. Daarnaast moet je ook regelmatig je benen bij elkaar doen en weer wijd. Ik grap vaak dat we bezig gaan met ochtendgymnastiek… Maar stel dat je komt omdat de stress je bijna teveel wordt. Dan merk je dat je plotseling erg moe wordt, of dat er allerlei vlagen energie door je lijf stroomt, of dat je plots even een beklemmend gevoel op je borst krijgt. Dan voel je dat er een hoop gebeurt… en dan is het afwachten wat het resultaat zal zijn.

Dat je werkelijk aan specifieke hersengebieden werkt is onderzocht door in de ontwikkelingsfase gebruik te maken van EEG’s. Hiermee zie je dat die hersengebieden waar je aan werkt op dat moment meer hersenactiviteit vertonen.

Voorbeelden uit de praktijk:

Een vrouw met een grote angst om voor groepen trainingen te geven is eenmaal voor een behandeling bij mij geweest. In het verleden was het  gebeurt dat het door de angst niet ging om deze trainingen te geven. Na één behandeling staat ze nu met gezonde spanning voor de groep en beleeft er nu plezier aan.

Een man komt door een depressie de dag moeilijk door. Hierbij behandel ik voornamelijk die hersendelen die te maken hebben met emoties. Als hij voor de tweede behandeling komt, geeft hij aan dat er veel meer rust in zijn hoofd is, en weer ruimte om de dag makkelijker door te komen.

Mensen die na een ingrijpende gebeurtenis zoveel verdriet hebben dat het niet meer gaat. Door het onderbewustzijn te ontstressen zorg je er in hele korte tijd voor dat het emotioneel makkelijker wordt waardoor het water je niet zo over de schoenen loopt.

Of, om voor mezelf te spreken, lang geleden reed een vrachtauto die van rechts kwam, mij op een haar na aan. Sindsdien verstarde ik als er een auto snel van rechts kwam. Na de behandeling was dit gevoel volkomen weg. Eerst had ik nog het idee dat er geen verkeer van rechts meer kwam (tja….), maar toen ik er goed op ging letten, merkte ik dat het verlammende gevoel compleet weg was. En nu, zo’n 7 jaar later is dat nog steeds weg.

Resultaat

Ik kan nooit garanderen wat het resultaat zal zijn. Ieder mens is uniek. Maar ik zie heel veel bijzondere resultaten voorbij komen. Resultaten waardoor je een verschil kunt maken voor een ander mens. Dit maakt deze behandelmethode voor mij meer dan de moeite waard!

De methode waarmee ik werk heet LEAP, een leerbevorderend acupressuur programma. Het is ontwikkeld door een Australische wetenschapper in neurologie en kinesiologie. In Nederland werken nu ca. 20 therapeuten met deze bijzondere methode. De behandelingen zijn niet langdurig (gemiddeld 1 – 5 behandelingen), pijnvrij en worden in de regel als prettig en ontspannend ervaren.

Wil je ook ervaren wat ik voor jou kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.